Pöytyän ääniharavat kunnanhallitukseen ja puheenjohtajistoon

0

PÖYTYÄ. Neuvottelut Pöytyän luottamuspaikoista ovat edenneet loppusuoralle. Jo ensi maanantaina kokoontuva uusi kunnanvaltuusto saa päätettäväkseen vaalitulosta niin puolue- kuin henkilövalintojenkin osalta noudattelevan esityksen. Kunnanhallituksesta sekä kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston puheenjohtajistosta päätetään kahdeksi vuodeksi kerrallaan, lautakunnat päätetään koko valtuustokaudeksi.

Kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajuudet ovat jo aiemmin ennakoidusti menossa keskustan ja kokoomuksen kesken vaihtoon. Päättyvän valtuustokauden kunnanhallituksen puheenjohtajana toiminut Pentti Wärri (kok) on siirtymässä valtuuston puheenjohtajaksi. Hallituksen puheenjohtajaksi esitetään Rauno Kajanderia (kesk). Valtuuston puheenjohtajana kuluneella kaudella toimineesta Markku Autiosta on tulossa valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi esitetään Farid Haralaa (ps) ja kolmanneksi Johanna Leppäsiltaa (vihr). Valtuustolle ollaan nimeämässä myös neljäs varapuheenjohtaja, joka nimettäneen keskustan ja kristillisdemokraattien vaaliliitosta.

Kunnanhallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi esitetään Sanna Pitkästä (kok) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Toivo Miinalaista (sd).