Viisi pankkia jatkaa yhdistymistä Auranmaan Osuuspankiksi

0

AURANMAA. Auran, Marttilan, Paattisten, Pöytyän ja Tarvasjoen Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä Auranmaan Osuuspankiksi eli OP Auranmaaksi. Aiemmin mukana ollut Oripään Osuuspankki ei ole osallisena tässä suunnitelmassa.

Viiden pankin yhdistymisen tavoitteena on turvata asiantunteva ja laadukas asiakaspalvelu myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

–Yhdistymissuunnitelmaa valmistelleiden viiden pankin hallitukset katsovat velvollisuudekseen rakentaa vastuullista, alueellista osuuspankkitoimintaa. Tavoitteena on palvelukyvyn, riskienhallinnan, tehokkuuden ja ennen kaikkea asiakkaiden tarpeiden pohjalta paras malli, kertoo hallituksen puheenjohtaja Markku Tammi Auran osuuspankista.

Yhdistymistä on valmisteltu pankkien hallituksissa. Keskiviikkona ne hyväksyivät järjestely- ja sulautumisasiakirjat. Lopullinen päätös yhdistymisestä tehdään kunkin pankin osuuskuntakokouksessa tai edustajistossa elokuussa. OP Auranmaan on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.4.2018.

OP Auranmaan toimitusjohtajaksi on suunniteltu nimitettäväksi OP Pöytyän nykyinen toimitusjohtaja Tuomo Jokinen.