Andalusia tulee Yläneelle kylään

0
Toni Jokiniitty ja Jari Lehtonen saapuvat taituroimaan Yläneelle. Kuva: Yamila González
Toni Jokiniitty ja Jari Lehtonen saapuvat taituroimaan Yläneelle. Kuva: Yamila González

PÖYTYÄ/Yläne. Juurevan flamencomusiikin ja -tanssin merkeissä tunnelmoidaan Yläneen illassa perjantaina 14. heinäkuuta, jolloin Essi Erävesi, Toni Jokiniitty ja Jari Lehtonen tuovat kesäiltaan värikkäitä Espanjan rytmejä ja ripauksen argentiinalaista tangoa, Piazzollaa.

Essi Erävesi aloitti flamencotanssin harrastamisen 20 vuotta sitten eikä tanssimisessa ole taukoja sen koommin ollut. Esiintymisiä on kertynyt kymmenittäin eri kokoonpanojen kanssa erilaisissa tilaisuuksissa.

Toni Jokiniitty on flamencokitaran taituri, joka on tullut monille suomalaisille tutuksi soolokonserttien, TV-esiintymisten, erilaisten teatteri- ja tanssiproduktioiden sekä ahkeran keikkailun kautta. Hän on opiskellut flamencoa sen pääkaupungissa Sevillassa. Miehen esikoislevy julkaistiin kaksi vuotta sitten.

Vaasalaislähtöinen Jari Lehtonen on puolestaan esiintynyt soolokitaristina kirjavasti Suomessa ja ulkomailla niin katu- ja ravintolasoittajana kuin konserteissa. Kitaristi on ammentanut oppia Granadassa. Lehtosen ohjelmistoon kuuluu myös Astor Piazzollan tangoja.

–Vierailemme myös Yläneen Kartanokodissa muutaman kappaleen myötä samaisena perjantaina päivällä, Erävesi kertoo.

 

Andalusia kylässä ravintola Kestihovissa pe 14.7. klo 20 alkaen aina puoleen yöhön asti. Ohjelmassa kitaramaestrojen soolo- ja yhteisnumeroita sekä flamencotanssia pitkin iltaa. Liput ovat ennakkomyynnissä Kestihovin aukioloaikoina ja klo 19 alkaen ovelta. Tapahtuma löytyy myös Facebookista nimellä Andalusia Kylässä