Auraan avataan erityisnuortenkoti

0
Sirpa Isola-Virtanen ja ohjaaja Piia Matikainen kertovat nuoren itsetunnon kohottamisen olevan yksi nuortenkodin tärkeimmistä tavoitteista.
Sirpa Isola-Virtanen ja ohjaaja Piia Matikainen kertovat nuoren itsetunnon kohottamisen olevan yksi nuortenkodin tärkeimmistä tavoitteista.

AURA. Alunperin kehitysvammaisten asumispalvelukodiksi suunniteltuun Coronarian yksikköön Auran Sillankorvantielle avautuu tiistaina erityisnuortenkoti. Coronaria V&S Nuortenkoti tarjoaa lyhyt- ja pitkäaikaisasumista lapsille ja nuorille, jotka ovat vammautuneet tapaturman tai sairauden vuoksi tai joilla on neuropsykiatrisia erityispiirteitä kuten kielellisiä tai tarkkaavaisuuden ongelmia.
Coronarian kanssa nuortenkodin perustaneent palveluesimies Sirpa Isola-Virtasen mukaan ympärivuorokautista palvelua tarjoavan nuortenkodin tavoitteena on antaa nuorille valmiuksia itsenäiseen elämään ja sosiaalistaa heidät osaksi yhteiskuntaa.
–Itseluottamuksen vahvistaminen on meille tärkeä tavoite. Toivomme nuorten huomaavan, että vammastaan huolimatta he pystyvät tekemään erilaisia asioita, Isola-Virtanen sanoo.
Kysyntää tämänkaltaiselle erityisnuortenkodille pitäisi Isola-Virtasen kuntiin ja sairaanhoitopiiriin tekemien kyselyiden mukaan olla. Nuoret, joille nuortenkoti on suunniteltu, ovat väliinputoajia, joille ei eri palveluista omaa paikkaa tahdo löytyä.
–Usein heille tarjotaan palveluja muiden asiakasryhmien paikoista, jotka eivät aina vastaa erityisnuoren tarpeita, Isola-Virtanen sanoo ja toteaa erityisnuortenkodin olevan puuttuva palanen palveluissa.

Nuortenkodin avajaiset tiistaina 1.8. Ovet avoinna kello 9–20 kuntalaisille, lähikuntalaisille ja muille kiinnostuneille.

Lue lisää 1.8.2017 lehdestä