Kodittomat ärjyy Ruisrockissa

0
Kodittomat on matkalla maineeseen: lauantaina bändi esiintyy Ruisrockissa. Kuva: Juha Kurri
Kodittomat on matkalla maineeseen: lauantaina bändi esiintyy Ruisrockissa. Kuva: Juha Kurri

KOSKI, MARTTILA, TURKU. Turun Ruissalossa jytisee viikonloppuna Ruisrock. Siellä soittaa myös ensimmäistä kertaa koskelais-marttilalaislähtöinen Kodittomat, joka tarjoilee kesätapahtumassa thrash- ja heavymetallia sekoittelevaa musiikkiaan. Aikaisemmin hevikvartetti on soittanut esimerkiksi South Park -festivaaleilla ja Karjurockissa, mutta Ruisrock on askel isompaan suuntaan.

–On huikeaa päästä esiintymään Ruissiin. Meille on annettu tosi hieno tilaisuus, hehkuttaa Kodittomien vokalisti-kitaristi Vilpertti Salminen.

Ruissalon lauantai-iltapäivässä kuullaan viime syksynä julkaistun EP:n lisäksi uusiakin biisejä. Muutamaa päivää ennen keikkaa käynnissä olivat viime hetken harjoitukset.

–Ollaan soitettu paljon. Treenataan isommalla lavalla ja laitetaan yleiset käytännön asiat kuntoon. Lavashow on pitkälti spontaania, haluamme sen olevan aito.

Tie Ruisrockiin avautui Turku Rock Academystä, jossa bändi oli aikaisemmin mukana. Bändivalmennus on yrittänyt saada pienempiä paikallisia bändejä rokkaamaan suvijuhlaan.

Ruisrock-keikan jälkeen bändi suuntaa Kosken kohaukseen, jonka yhteydessä pidettävässä ilmaiskonsertissa se esiintyy 29. heinäkuuta.