Autoilijoiden ylinopeudet laskusuunnassa – poliisin tehovalvonnassa jäi kiinni tuhat vähemmän

0
 
Poliisin keskiviikkona aloittaman valvontamaratonin aikana ylinopeuksia kertyi selvästi vähemmän kuin vuosi sitten. Koko maassa ylinopeudet laskivat viime vuoden yli 5 000 tapauksesta reiluun 4 000:een.

Helsingissä kamera välähti keskiviikon aamukuuden ja torstain aamukuuden välillä 440 kertaa. Viime vuonna maratonissa jäi ylinopeudesta kiinni 735 autoilijaa.

– Kamera välähti kaikissa paikoissa vähemmän kuin normaalisti vuorokaudessa. Joissain paikoissa välähdyksiä oli normaaliin vuorokauteen verrattuna jopa puolet vähemmän, Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein sanoo Poliisin tiedotteessa.

– Helsingissä ylinopeuksien määrä on laskusuunnassa. Maratonin tulokset tukevat näkemystä selkeästi. Tämä on liikenneturvallisuuden näkökulmasta erinomainen suunta. Siihen vaikuttavat varmasti muun muassa rikesakon puuttumiskynnyksen lasku ja rikesakon korotus.

Poliisilla oli käytössä kaikki automaattivalvontakamerat ja valvonta-autot vuorokauden kestävän tehotarkkailun aikana.

 

Poliisin järjestämä valvontamaraton kuuluu eurooppalaisen liikennepoliisijärjestön yhteisiin teemoihin, jotka toteutetaan kaikissa Euroopan maissa yhtä aikaa.