Kosken kirkon remontti käynnistyi salaojituksella

0
Ksken kirkon salaojitus on noin puolessa välissä. Syksyn aikana myös kirkon katto remontoidaan.
Kosken kirkon salaojitus on noin puolessa välissä. Syksyn aikana myös kirkon katto remontoidaan.

KOSKI. Kosken kirkon remontointi käynnistyi heinäkuussa salaojituksella. Salaojitus on työmaan valvojan Kari Kilkkilän mukaan nyt noin puolessa välissä. Syksyn aikana aloitetaan myös kattoremontti.
–Tiilikatto uusitaan kokonaan, Kilkkilä kertoo ja toteaa, että remontissa noudatetaan museoviraston määräyksiä.
Kirkon tiilikatto on alkuperäinen, vain muutamia rikkoutuneita tiiliä on vuosien varrella vaihdettu. Myöskään sadevesisysteemejä ei ole uusittu kallion päällä seisovan kirkon rakentamisen jälkeen.
Kalliopinnan korkeuden vaihtelut vaikeuttavat salaojitusta. Paikoitellen kallio on hyvinkin lähellä maanpintaa, sakariston päässä salaoja puolestaan uppoaa neljän metrin syvyyteen.
–Joitakin kohtia joutuu peittämään betonilla, ettei vesipinta jää salaojan alle, Kilkkilä sanoo.
Tähän mennessä uutta salaojaa on kaivettu sakariston ja kirkon pohjoispuolelle. Salaojituksen yhteydessä kirkko saa lämpöeristystä kivijalkaansa. Maasta on myös kaivettu ylös jo useamman vuoden tarpeettomana ollut öljysäiliö.
Ylös nostettu öljysäiliö ei tuonut seurakunnalle ikäviä yllätyksiä. Vuonna 2004 huollettu säiliö oli seurakuntamestari Markku Kullanmäen ja Kilkkilän mukaan hyvässä kunnossa, eikä öljyvalumia ole heidän mukaansa päässyt maastoon.
Salaojituksen ja kattoremontin lisäksi kirkossa tehdään syksyn aikana julkisivun kuntokartoitus. Ensi vuodeksi suunnitelmissa on kirkon julkisivu-, ikkuna- ja oviremontti.

Lue lisää 11.8.2017lehdestä