Kyröön rakennetaan sponsorituella BMX-rataa

0
Ilkka Rantala antoi oman työpanoksensa henkkeeseen muotoilemalla radan.
Ilkka Rantala antoi oman työpanoksensa hankkeeseen muotoilemalla radan.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrön koulun pesäpallokentän kupeeseen on rakenteilla yhdistelmärata BMX-racing ja -dirt-pyöräilyä varten. Rata rakentuu yhden miehen, Marko Niemisen, aktiivisuuden ansiosta. Nieminen on Kyrön koulun vanhempainyhdistyksen nimissä paitsi suunnitellut radan myös kerännyt joukon sponsoreita rataa rahoittamaan ja rakentamaan. Talkooapua tarvitaan radan viimeistelyyn.
–Materiaalia, koneita ja työvoimaa on saatu useilta yrityksiltä. Lähialueella toimivat yritykset ovat nähneet saman halun vanhempainyhdistyksen kanssa monipuolistaa paikallisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, Nieminen kiittelee.
Radan rakentamisessa on muun muassa hyödynnetty Kyrön alikulkutyömaan jätemaata. Savimoreenista ja kivimurskeesta muotoillun radan pinta tehdään kivituhkasta, mikä tekee radasta Niemisen mukaan vesitiiviin sekä turvallisen sileän ja kovan kapeammillakin renkailla ajettavaksi.
–Radalla ajaminen onnistuu millä tahansa pyörällä, joten erillistä BMX-pyörää ei välttämättä tarvita. Homma on enemmän harjoittelusta ja taidoista kiinni, Nieminen sanoo.
Vaikka Nieminen on pääsääntöisesti puuhannut rataa itsekseen sponsorit apunaan, rata on myös osa vanhempainyhdistyksen liikunnallinen piha hanketta. Sen tiimoilta koululaisilta kyseltiin toiveita pihan suhteen.
–Koululaiset saivat äänestää pihasuunnitelmasta ja BMX-rata oli yhtenä mukana äänestyksessä, Nieminen kertoo.
Tavoitteena on, että rata olisi valmis heti syyskuun alussa pidettävien talkoiden jälkeen.
–Talkoovoimaa tarvitaan, kun radan pinta tehdään ja lähtökorokkeen kaiteet rakennetaan, Nieminen selvittää ja opastaa ottamaan talkoisiin mukaan muun muassa akkukoneita, lapioita ja rautaharavia.
Toiveissa on myös saada maansiirtokoneita ja täryjä talkoisiin lainaksi.

Ratatalkoot 2.9. Tarkempia tietoja talkoista Kyrön koulun BMX-radan Facebook-ryhmästä.

Lue lisää 15.8.2017 lehdestä