Nuutiset hoitavat Raadelmaansa rakkaudella

0
Tähtitornista avautuu kauniit näkymät puutarhaan ja maalaismaisemaan.
Tähtitornista avautuu kauniit näkymät puutarhaan ja maalaismaisemaan.

KOSKI. Jari ja Hellevi Nuutinen kutsuvat kesäpaikkaansa Raadelmaksi, mutta vaikuttavat varsin onnellisilta ja tyytyväisiltä raatajilta. Mikäs on onnellinen ollakaan, sillä Nuutiset ovat tehneet kesäpaikastaan Jarin äidin Kyllikki Nuutisen sanoin paratiisin.
–Vanhemmat jo Raadelma-nimen keksivät, kun täällä on niin paljon puurrettavaa, Jari kertoo.
Jari peri kesäpaikan, Kyllikin entisen kotitalon, vanhemmiltaan reilu kymmenen vuotta sitten hänen isänsä kuoltua. Siitä alkaen Nuutiset ovat muokanneet ja hoitaneet paikkaa rakkaudella ja huolella.
–Tämä oli ennen aivan toisenlainen, Jari ja Kyllikki toteavat ja Jari lisää paikan olleen hirveässä kunnossa.
Pihaa muun muassa rajasi iso kuusiaita, joka paitsi piilotti pihan myös peitti ympäröivän kauniin maalaismaiseman.
–Täällä oli myös noin 400 mustaviinimarjapensasta. Alkuperäisistä on enää muutama jäljellä, Jari kertoo.
Kuusien ja marjapensaikkojen sijasta pihalla kasvaa nyt satoja eri lajikkeita kukkia ja hyötykasveja. Kaikella on oma paikkansa hyvinhoidetuissa istutusryhmissä. Tontin nurkassa on myös pieni kukkaketo, mutta rikkaruohoja ei pihalla näy.
Kasvimaa antaa Nuutisille muun muassa perunoita, porkkanoita, sipuleita, herneitä, papuja, mansikoita, avomaan kurkkuja ynnä paljon muuta. Nuutiset ovatkin kesäisin lähes omavaraisia.
–Ainoastaan maito ja silli täytyy kaupasta hakea, kun emme ole nyhtökaurapuolueessa emmekä osaa itse tehdä maitoa, Jari veistelee.
Nuutisten kesäpaikan erikoisuus on tähtitorni, jonka Jari Nuutinen on suunnitellut ja rakentanut alusta alkaen itse. Tänä kesänä Nuutiset ovat katselleet tähtitornissaan auringonpilkkuja, elokuussa he odottavat tähtisateita. Muistoina heillä on omassa tähtitornissa otettuja kuvia muun muassa tähtisumuista.

Lue lisää 11.8.2017 lehdestä