90-vuotiasta Elisenvaaraa juhlittiin vanhaan malliin

0
Välitunneilla leikittiin perinneleikkejä. Hyppynaruleikit olivat Talvikki Laukkaselle, Salla Kujanpäälle ja Helmi Vesikolle tuttuja.
Välitunneilla leikittiin perinneleikkejä. Hyppynaruleikit olivat Talvikki Laukkaselle, Salla Kujanpäälle ja Helmi Vesikolle tuttuja.

PÖYTYÄ/Kyrö. Perjantaina tuli kuluneeksi tismalleen 90 vuotta siitä, kun Elisenvaaran koulu aloitti toimintansa Kurkijoella. Sota ajoi koulun Kyröön evakkoon ja nyt pienempi vihollinen, home, on jälleen ajanut koulun väistötiloihin.

Merkkipäivää ei kuitenkaan jätetty huomioimatta vaan juhlan kunniaksi koulussa heittäydyttiin kokonaiseksi päiväksi menneeseen aikaan. Koulun käytävillä kulkikin tyttöjä mekoissaan ja leteissään ja poikia ruutupaidoissaan ja polvihousuissaan. Jos joku oli vetäissyt jalkaan muodikkaasti rikki revityt farkut, opettajat jakoivat näille raasuille köyhäinhuoltokuponkeja ehjien vaatteiden hankkimiseksi.

Myös oppitunneilla noudatettiin entisajan opetuskäytäntöjä.

 

Lue lisää 05.09.2017 lehdestä