Kosken ja Marttilan seurakunnat pyrkivät yhdeksi vuonna 2019

0

KOSKI, MARTTILA. Kosken ja Marttilan seurakunnat aloittavat yhdistymisneuvottelut, joiden tavoitteena on seurakuntien yhdistyminen vuoden 2019 alussa.

Asiasta päätettiin torstaina Kosken ja Marttilan kirkkovaltuustojen ja kirkkoneuvostojen jäsenien sekä seurakuntien työntekijöiden yhteisessä neuvottelussa.

Yhdistymistä valmistelee ohjausryhmä, jossa on edustajat molemmista seurakunnista. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on nimennyt ohjausryhmän puheenjohtajaksi Raision seurakunnan kirkkoherra Pertti Ruotsalon.

Ohjausryhmä kokoontuu seuraavan kerran runsaan kuukauden päästä. Siihen mennessä Ruotsalo laatii listan kaikista käsiteltäviksi tulevista asioista. Niistä näkyvin lienee uuden seurakunnan nimi. Ohjausryhmä päättää, millä tavoin sitä ryhdytään kehittelemään.

Neuvotteluissa on tarkoitus edetä niin, että tarvittavat päätökset yhdistymisestä tehdään molempien seurakuntien kirkkovaltuustoissa huhtikuun 2018 loppuun mennessä.

Seurakuntien työntekijöiden kanssa tulevaa yhteistyötä ovat tuomiokapitulin nimeäminä rakentamassa myös Sastamalan kirkkoherra Ari Paavilainen ja Palvelevan Puhelimen toiminnanjohtaja Päivi Mäntylä.