Näkemäeste riepoo tienkäyttäjiä Yläneellä

0
Keskustien, Haverintien ja Haaviontien risteys on liikenneturvallisuuden kannalta vaikea paikka Haverintien varren rehevien pensaiden takia.
Keskustien, Haverintien ja Haaviontien risteys on liikenneturvallisuuden kannalta vaikea paikka Haverintien varren rehevien pensaiden takia.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen kirkonkylän ytimessä oleva liikenteen vaaran paikka kismittää tienkäyttäjiä. Keskustien ja Haverintien risteyksen tuntumassa kasvava pientareen pensasrivistö haittaa esteetöntä näkemistä.

Raimo Nummelinin mukaan taajaman pääväylän reunustan istutukset kunnan maakaistaleelle tehtiin jo Yläneen kunnan aikana. Lehtipensaat ja ikivihreät havukasvit ovat vaatimattoman alun jälkeen venyneet korkeutta ja leveyttä niin paljon, että näkyvyys risteysalueella on jo varsin rajallinen kautta vuoden.

Keskustietä risteykseen ajava ja Haaviontielle aikova joutuu viipymään keskiviivan vaarallisemmalla puolella tarpeettoman kauan kurkistellessaan Haverintien suunnasta mahdollisesti tulevaa liikennettä, jota pitäisi varoa ja väistää.

Monet Haverintieltä Keskustielle taittavat ajavat kaarteeseen suhteellisen huolettomasti.

–Onneksi vielä ei ole sattunut mitään pahaa kolahdusta, mutta kerta se on ensimmäinenkin, Nummelin ja Pertti Kuusela tuumivat risteyksen kupeessa.

 

 

Lue lisää 22.09.2017 lehdestä