Peurakolareiden määrä kasvanut rajusti Auranmaalla

0
Ei kovin harvinainen näkymä Auranmaalla: valkohäntäpeura keskellä tietä. Kuva on Koskelta. Kuva: Simo Päivärinta.
Ei kovin harvinainen näkymä Auranmaalla: valkohäntäpeura keskellä tietä. Kuva on Koskelta. Kuva: Simo Päivärinta.

AURANMAA. Peurakolareiden määrä on lisääntynyt Auranmaalla huomattavasti. Kun vuonna 2013 Auranmaalla sattui Loimaan poliisin tilastojen mukaan 194 peurakolaria, viime vuonna peurakolareita oli jo 312. Kasvu näyttää jatkuvan myös tänä vuonna. Elokuun loppuun mennessä Auranmaalla oli tilastoitu 54 peurakolaria enemmän kuin vuotta aiemmin, ja pahin kolariaika on vielä edessä.

Eniten kolareiden määrä on kasvanut Marttilasta. Kun vuonna 2013 Marttilassa tilastoitiin kahdeksan peurakolaria, viime vuonna niitä tilastoitiin 41. Tänä vuonna Marttilassa on sattunut jo 27 peurakolaria.

Suurin riski peurakolareihin on perinteisesti ollut loka-marraskuussa, jolloin kolareita on sattunut tuplasti enemmän kuin kesäaikaan.

Peurakannan kasvun ja peurakolareiden lisääntymisen myötä myös kaatolupia on myönnetty aiempaa enemmän. Muu muassa Marttilan, Kosken ja Tarvasjoen alueille valkohäntäpeuran kaatolupia on myönnetty noin 10 prosenttia enemmän kuin viime metsästyskaudelle, 425 kappaletta.

 

 

Lue lisää 05.09.2017 lehdestä