Säästökallion uusi risteys hirvittää kevyttä liikennettä

0
Helmi Kulju ja Siiri Toivonen kulkevat toisillensa kylään ja partioon tien yli. Puolin ja toisin käydään saattamassa kaveria kotiin, sillä tytöt asuvat tien eri puolilla. Tyttöjen mielestä tien ylitys on hieman pelottavaa. Kuva: Tuomas Honkasalo
Helmi Kulju ja Siiri Toivonen kulkevat toisillensa kylään ja partioon tien yli. Puolin ja toisin käydään saattamassa kaveria kotiin, sillä tytöt asuvat tien eri puolilla. Tyttöjen mielestä tien ylitys on hieman pelottavaa. Kuva: Tuomas Honkasalo

AURA. Auran Säästökallion uudistettu risteys valtatiellä yhdeksän alkaa olla viimeistelyjä vaille valmis, mutta kevyttä liikennettä se ei miellytä.

Risteykseen on rakennettu kesän ja syksyn aikana kaksi ajokaistan yli menevää kääntyvää kaistaa, jotta vasemmalle kääntyminen olisi turvallisempaa ja liikenne sujuvampaa.

Auran Karviaisissa asuvat Hannu Sirkiä, Kirsi Kulju ja Mia Jansen ovat huolissaan risteyksen turvallisuudesta kevyen liikenteen osalta. Sitä ei ole otettu risteyssuunnitelmassa millään tavalla huomioon.

–Sen jälkeen, kun työmaa-aikainen viidenkympin rajoitus poistui, niin vauhdit ovat kasvaneet reilusti. Risteyksessä ei ole varsinaisesti mitään sellaista kohtaa, josta kävelijät ja pyöräilijät pääsisivät helpolla yli nopeasti, Sirkiä kummastelee.

–Autolla on helppo mennä, mutta monet pelkäävät, miten noille pienille ihmisille tuolla ruuhkassa käy, Sirkiä harmittelee.

Alikulkua saati suojatietä risteykseen ei ole Ely-keskuksen mukaan suunnitteilla. Ely-keskuksen Säästökallion risteystyöstä vastannut tieinsinööri Veli-Pekka Pelttari kertoo, ettei risteyksestä ole tullut yhtään valitusta.

 

Lue lisää 15.09.2017 lehdestä