Ensilumi toi kolarisuman Auranmaalle

0
Rekka kellahti kyljelleen ojaan Koskella Kymppitiellä aamulla kello 6.12. Kuva: Simo Päivärinta
Rekka kellahti kyljelleen ojaan Koskella Kymppitiellä torstaiaamuna kello 6.12. Kuva: Simo Päivärinta

AURANMAA. Keskiviikkoiltana alkanut lumi- ja räntäsade sekoittivat pahasti sitä seuranneen yön ja aamun liikennettä ja työllistivät sekä poliisia että pelastuslaitosta.

Auranmaan alueella onnettomuuksia sattui ainakin Marttilassa, Koskella, Pöytyällä ja Oripäässä. Henkilövahingoilta on ilmeisesti kuitenkin vältytty.

Kemikaalirekka ajoi torstaiaamuna ennen kuutta ojaan Salontiellä Marttilassa. Kyljelleen kaatuneen rekan lastina on nestemäistä ferrosulfaattia. Pelastuslaitos on aloittamassa lastin pumppausta toiseen autoon, joten rekan nosto tielle jää iltapäivään.

Koskella suistui aamukuuden jälkeen tieltä Kymppitietä ajanut täysperävaunullinen kuorma-auto. Vetoauto kaatui, mutta perävaunu pysyi pystyssä. Auton nostotyöt jäävät ilmeisesti iltaan.

Kemikaalilastissa ollut rekka suistui Marttilassa Salontieltä ojaan torstaina kello 5.49. Kuva: Simo Päivärinta

Samoihin aikoihin oli kuorma-auto kaatunut kyljelleen ojaan myös Pöytyän Kumilassa. Ysitietä ajanut auto oli matkalla Turun suuntaan.

Aamuviiden ja seitsemän välillä ulosajoja sattui tämän lisäksi ainakin Marttilan Tiipiläntiellä, Pöytyällä Yläneentiellä ja Aurassa Kuuskoskentiellä.

Ensimmäiset kolarit ajoittuivat jo keskiviikoiltaan.

Heittelehtimään lähtenyt henkilöauto törmäsi valtatie yhdeksällä Pöytyällä kuorma-auton keulaan noin tunti ennen puoltayötä. Molemmat autot kolhiutuivat, mutta kuljettajat eivät loukkaantuneet.

Vähän myöhemmin myös Oripäässä liukasteltiin lumisohjoisella Yläneentiellä.

 

Juttua on täydennetty kello 14.30.