

PÖYTYÄ/Yläne. Sinisillä ja valkoisilla nonparelleilla koristellun pätkiskakun ympärillä käy kuhina. Pikkukokkien tekisi kovasti mieli päästä upottamaan hampaansa kuohkeaan kakkuun.
Johanna Teinilä, 7, ja Kerttu Näränen, 9, nuolivat kuorrutekipon ja tietävät lopputuloksen olevan suussa sulava.
–Hyvin suklainen, Kerttu kuvailee.
Ensin on kuitenkin syötävä suolaista. Pikkukokkien toiveesta Keihäskosken Marttojen kokkauskurssilla valmistettiin itse pitsaa tomaattikastikkeesta lähtien. Menuhun kuuluu myös lohkoperunoita, vihersalaattia ja salaatinkastiketta sekä perunasalaattia, johon on hyödynnetty tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita. Jälkiruoaksi on mustikkaa ja banaania sisältävä smoothie, elokuun yllätys.
Keihäskosken Martat on järjestänyt kokkauskursseja Paimenenmäessä perinteisesti syys- ja hiihtolomilla. Nyt ohjaaja Sanna Mattila tarvitsi ohjaajakaveriksi anoppinsa Leena Mattilan, sillä alakouluikäisiä lapsia ilmoittautui mukaan peräti 16.