Aurasta possua kiinalaisiin ravintoloihin

0
Taru Antikainen on muun muassa saanut toimia mannekiinina possua aasialaisille ostajille markkinoivilla videoilla.
Taru Antikainen on muun muassa saanut toimia mannekiinina possua aasialaisille ostajille markkinoivilla videoilla.

AURA. Vuosien työ palkitaan vihdoin ja viimeinkin ovi Aasian ruokamarkkinoille on avautumassa. Atria sai vientiluvan sianlihalle toukokuussa ja HK hiljakkoin. Porttia Kiinan markkinoille yhdessä HK:n kanssa ovat olleet avaamassa auralaiset sikatilalliset Matti ja Taru Antikainen.

HK:n pilottina toimiminen on avannut Antikaisille näköalan aasialaiseen ruokakulttuuriin, joka on monien ruokaskandaalien jälkeen varsin epäluuloinen. Aasialaiset ostajat arvostavatkin puhdasta ruokaa ja muun muassa haluavat possunsa antibiootti-, GMO- ja soijavapaana. Tuoteväärennösten pelon vuoksi teurastamoilla ei saa teurastaa muuta kuin sikaa. Epäluottamus venäläisiin puolestaan estää toistaiseksi tuoretavaran viennin, sillä lyhin ja nopein vientireitti, junareitti läpi Venäjän ei tule kyseeseen.

Antikaisten tilalta possua on mennyt hongkongilaisiin ja macaolaisiin ravintoiloihin ja korkeatasoisiin kauppaketjuihin heinäkuusta alkaen. Kotimaan markkinoille jää enää kinkut.

 

Lue lisää 17.11.2017 lehdestä