Eemi on oikea superpoika

0
Äiti Reetta Koivisto on koonnut muistot Eemin ensimmäisiltä viikoilta tauluksi.
Äiti Reetta Koivisto on koonnut muistot Eemin ensimmäisiltä viikoilta tauluksi.

LIETO. Eemi Koivisto, 1v 9kk, on oikea superpoika. Kolme kuukautta ennen aikojaan syntynyt Eemi hämmästytti monesti niin keskolan hoitajat kuin vanhempansakin poikkeuksellisella vahvuudellaan. Syntyessään vain 995 grammaa painanut pikkumies muun muassa hengitti alusta asti itse. Omin voimin maailmaan tullut pikkuinen pääsi kenguruhoitoonkin, eli ihokontaktiin äidin kanssa, vain seitsemän tunnin ikäisenä.

–Eemillä oli kova kiire. Ja sama kiire näkyy täällä kotona. Mummukin on sanonut, ettei Eemi edes osaa kävellä vaan hän juoksee, äiti Reetta Koivisto sanoo ja kertoo, ettei syytä ennen aikaiseen synnytykseen löytynyt.

Vaikka Eemi alusta asti vahva olikin ja säästyi useimmilta keskosvauvojen ongelmista, keskosuuden merkkejä ilmeni viikkojen edetessä. Tuli esimerkiksi muutamia niin syviä hengityskatkoksia, että tarvittiin elvytystä.

–Saamme olla kiitollisia, millainen pikkukeskonen meillä on, Koivisto toteaa ja sanoo vasta vertaistukiryhmissä todella tajunneensa, miltä kaikelta perhe on säästynyt.

Kotiin sairaalasta Eemi pääsi kuukauden ennen laskettua aikaa. Tuolloin hän oli 46 senttiä pitkä ja painoi vajaa 2,5 kiloa.

 

Perjantaina 17.11. vietetään maailmanlaajuista keskoslasten päivää.

 

Lue lisää 17.11.2017 lehdestä