Joulupuu-lahjakeräys alkaa

0

AURANMAA. Auranmaan Nuorkauppakamarin perinteinen Joulupuu-lahjakeräys on taas alkamassa. Keräyskuuset, joiden oksille on kiinnitetty lahjan tarpeessa olevista lapsista kertovia lappusia, pystytetään keräyspaikkoihin keskiviikkoon mennessä.

Joulupuu-lahjakeräyksessä lahjoja kerätään Auran, Kosken, Oripään ja Pöytyän lapsille yhdessä kuntien sosiaalitoimien kanssa. Auranmaan Nuorkauppakamari hoitaa lahjojen keräyksen ja kuntien sosiaalitoimet huolehtivat lahjojen toimittamisesta lapsille. Näin varmistetaan, että lahjat menevät oikeisiin osoitteisiin eikä lastensuojelun piirissä olevien lasten oikeutta yksityisyyteen vaaranneta.

Auranmaan Nuorkauppakamarin ylläpitämät lahjojen keräyspisteet sijaitsevat Auran, Kyrön, Riihikosken ja Yläneen Sale-myymälöissä sekä Oripään K-Marketissa ja Oripään Osuuspankissa. Kuuset ovat paikoillaan joulukuun 10. päivään saakka. Marttilassa vastaavan keräyksen hoitaa MLL.

Keräyspisteissä Joulupuun oksilla on pakettikortteja sekä ohjeet, miten lahjakeräykseen voi osallistua. Pakettikorteissa on kerrottu lahjan saajan ikä ja sukupuoli lahjan hankintaa varten. Joulupuusta otetaan pakettikortti mukaan ja se kiinnitetään hankittuun lahjaan, joka jätetään keräyspisteeseen.

Joulupuu-projekti rantautui Suomeen Keski-Euroopasta ja Suomessa sitä on toteutettu jo yli kymmenen vuotta. Projektia koordinoi Suomen Nuorkauppakamarit ry ja se toteutetaan eri paikkakunnilla eri yhteistyötahojen kanssa. Usein sosiaalisena partnerina on paikallinen sosiaalitoimi, joka antaa projektia varten tiedot lahjoja tarvitsevista lapsista.

–Keräys ja sen toimintatapa on tullut jo ihmisille tutuksi. Ikävää on vain se, että lahjan tarpeessa olevia lapsia tuntuu olevan vuosi vuodelta enemmän, toteaa Auranmaan Nuorkauppakamarissa tämänvuotista Joulupuu-lahjakeräysprojektia vetävä Ranja Pohjanrinne.