Pöytyä investoi ensi vuonna elinvoimaan

0
Riihikosken yhtenäiskoulun tulevalla rakennustyömaalla tehdään valmistelevia töitä, kaukolämpölinjan siirtoa.
Riihikosken yhtenäiskoulun tulevalla rakennustyömaalla tehdään valmistelevia töitä, kaukolämpölinjan siirtoa.

PÖYTYÄ. Pöytyän talousarvioesityksessä painotetaan talouden suunnanmuutosta ja kunnan elinvoiman vahvistamista. Taseeseen kertynyt alijäämä pitää kattaa viimeistään ensi vuoden aikana. Vuoden 2016 tilinpäätöksessä sitä oli jäljellä noin 155 000 euroa.

Edessä ovat myös historiallisen suuret kouluinvestoinnit, Riihikosken ja Elisenvaaran yhtenäiskoulut sekä keskuskeittiön rakentaminen Riihikoskelle. Ensi vuoden investointimenot ovat noin kymmenen miljoonaa euroa.

–Meillä tulisi olla kykyä jarruttaa ja kiihdyttää, leikata ja kehittää samaan aikaan. Tämä ei ole kurjistava budjetti, kunnanjohtaja Anu Helin kuvailee.

Budjettiesityksen merkittäviä linjauksia on monen ostopalvelun muuttaminen kunnan omaksi toiminnaksi. Kunnan palkkalistoille on tulossa lähemmäs kymmenen uutta työntekijää, jolloin henkilöstön määrä nousee noin 530:een.

 

Lue lisää 01.12.2017 lehdestä