Pöytyällä kehitetty perheliikuntamalli paisuu valtakunnalliseksi toiminnaksi

0
Isosisko Janna Siukonen valvoo vierestä, kun Jiia-Jeriika Pohjanrinne, 2, harjoittelee trampetilla hyppäämistä Pöytyän MLL:n perheliikuntavuorolla Kisariihessä. Kuva: Tuomas Honkasalo
Isosisko Janna Siukonen valvoo vierestä, kun Jiia-Jeriika Pohjanrinne, 2, harjoittelee trampetilla hyppäämistä Pöytyän MLL:n perheliikuntavuorolla Kisariihessä. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Riihikoski. Mannerheimin lastensuojeluliiton Pöytyän paikallisyhdistys on kehitellyt uuden mallin perheiden liikuttamiseksi.

–MLL:llä on ollut aikaisemmin perheliikuntakonsepti ja sitä haluttiin herättää eloon. Keksittiin idea perhesählystä, sillä salibandy on Pöytyällä muutenkin vahva laji, kertoo Pöytyän MLL:n puheenjohtaja Ranja Pohjanrinne.

Pohjanrinne otti idean kanssa yhteyttä salibandyliittoon. Salibandyliiton pelaamisen kehittäjä Tiina Koivisto innostui ideasta kovasti ja naiset aloittivat hedelmällisen yhteistyön. Sen seurauksena Pöytyällä aloitettiin valtakunnallisena pilottihankkeena perhesähly, jonka toteutukseen saatiin mukaan MLL:n ja salibandyliiton lisäksi Pöytyän kunta, Pöytyän urheilijat ja myöhemmin myös Pöytyän Kaima.

–Perhesählyn lisäksi syntyi myös perhefutis. Salibandyliitto ja MLL toimivat aktiivisina kattojärjestöinä, jotka tukevat toimintaa esimerkiksi välineiden ja markkinoinnin osalta. Juuri tuli painosta perhesählymainos, jota aletaan jakamaan ympäri Suomen, kertoo Koivisto innokkaana.

Pilottikuntina ovat toimineet myös Laitila ja Mynämäki, mutta Pöytyällä ollaan toiminnassa kaikkein pisimmällä. Pöytyän Kaiman futiksen mukaan tulo oli hieno osoitus siitä, että kaksi lajia voi tehdä yhteistyötä.

 

Seuraavat perheliikuntakerrat löytää osoitteesta https://poytya.mll.fi/

 

Lue lisää 24.11.2017 lehdestä