Pöytyän kyläkouluissa varaudutaan susien liikehdintään

0
Susien liikehdinnän vuoksi muun muassa Heikinsuon koulun pihavalvontaa on lisätty. Kuva: AVL:n arkisto
Susien liikehdinnän vuoksi muun muassa Heikinsuon koulun pihavalvontaa on lisätty. Kuva: AVL:n arkisto

PÖYTYÄ. Yläneellä, Pöytyän ja Oripään rajamailla sekä Kumilassa on viime viikkoina nähty 4–5 suden laumoja. Laumojen määrästä ei ole täyttä varmuutta. Pöytyän seudun riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Hannu Aallon mukaan niitä on alueella liikkeellä joko kaksi tai kolme.

Laumoista tehdyt havainnot ovat laittaneet miettimään Pöytyän susialueiden koulumatkoja uusiksi. Erillisiä susikuljetuksia ei tulla järjestämään, mutta susialueilla liikkuvien lasten vanhempien on mahdollista saada kunnalta korvausta kuluista, jotka aiheutuvat lasten saattamisesta koulukyydin pysäkille.

–Ensi viikon sivistyslautakunnan kokouksessa esitän lisäasiana käsiteltäväksi muutosta saattoavustuksen ehtoihin. Esitän, että perustellusta syystä saattoavustusta voitaisiin maksaa tarvittaessa myös kyläalueilla ja valaistuilla tieosuuksilla, Pöytyän sivistysjohtaja Marianne Mäkelä kertoo.

Sivistystoimi tekee yhteistyötä alueen petoyhdyshenkilöiden kanssa ja tilanteisiin varaudutaan ja reagoidaan tarpeen mukaan. Tämänhetkisen tilanteen myötä on Kaulanperän ja Heikinsuon koulujen aamu-, välitunti- ja kyytien odotusaikojen pihavalvontaa lisätty ja lapset ohjataan tarvittaessa sisätiloihin.