Pöytyän seutu sai uuden riistaeläimen: ensimmäinen villisikakarju kaadettiin Raasissa

1
Ville Rantasen Raasissa kaatama villisikakarju painoi 130 kiloa. Lukijan kuva.
Ville Rantasen Raasissa kaatama villisikakarju painoi 130 kiloa. Lukijan kuva.

PÖYTYÄ. Pöytyän seutu on saanut uuden riistaeläimen. Yläneen Raasissa kaadettiin joku aika sitten 130-kiloinen villisikakarju. Tällä hetkellä on varmistettua tietoa, että alueella liikuskelee ainakin 17 yksilön villisikapahnue.

Villisika on koko maassa uudenpuoleinen tulokas. Karkean arvion perusteella Suomessa elää noin 3 400 villisikaa. Kanta koetetaan pitää mahdollisimman pienenä.

–Ruotsissa niitä on 300 000. Meillä ei saisi käydä samalla tavalla, varoitteli Pöytyän seudun riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Reino Kallio Riihikosken Riistatuvalla pidetyssä villisikaillassa, jonne oli kokoontunut väkeä alueen metsästysseuroista.

Villisian kanssa ollaan varpaillaan, sillä se voi levittää afrikkalaista sikaruttoa. Se on kohtalokas myös kesysioille. Toistaiseksi Suomen sikalat ovat välttyneet tältä vakavalta verenvuotokuumetaudilta, joka toisi isot taloudelliset menetykset koko maan sikataloudelle. Ihmiseen tauti ei tartu.

Riistasuunnittelija Jörgen Hermanssonin mukaan villisika on yhä enemmän tai vähemmän tuntematon otus, josta suomalaisilla ei ole kovin paljon kokemusta.

–Kanta on lähtenyt voimakkaaseen kasvuun. Villisika pystyy lisääntymään nopeasti. Laumassa voi elää 6–30 eläintä, villisian ekologiaa esitellyt Hermansson muistutti.

 

 

Lue lisää 21.11.2017 lehdestä

 

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.