Lauantaiaamuna pääsee etsimään kätkettyjä joulukuusia

0
Kätketyn kuusen tunnistaa punaisesta metsänhoitoyhdistyksen kuitunauhasta. Kuva: Metsänhoitoyhdistys Auranmaa ry

AURANMAA. Metsänhoitoyhdistykset järjestävät perinteisen valtakunnallisen Joulukuusikätköilyn ensi lauantaina. Kuusikätköily toteutetaan geokätköilyä mukaillen useiden metsänhoitoyhdistysten alueella ympäri maan.

Auranmaan alueelle kätketään yhteensä kolme kuusta. Asialla ovat Auranmaan, Tarvasjoen-Karinaisten ja Marttilan metsähoitoyhdistykset, joista jokainen piilottaa yhden kuusen. Metsänhoitoyhdistys Auranmaan kuusi voi löytyä joko Auran, Kosken tai Pöytyän alueelta.

Metsänhoitoyhdistysten joulukuusigeokätköilyssä joulukuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaiaamuna kello 8. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Kuusen lisäksi kätköpaikassa on kätköpurkki, jossa on lokivihko, johon toivotaan kaikkien paikan löytäneiden kirjaavan käyntinsä. Kätköpurkista löytyy myös muutama lohdutuspalkinto ilman kuusta jääneille.

Kuusikätköilyllä metsänhoitoyhdistykset haluavat toivottaa kaikille hyvää joulua ja muistuttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on merkiksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla.

Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla tai piha-alueilla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

 

 

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina 16.12. noin kello 8 osoitteessa www.mhy.fi/joulukuuset sekä metsänhoitoyhdistyksen omilla nettisivuilla.