Pähkinäisiä ja rouskuvia heinäsirkkakonvehteja lahjaksi

0
Sirkan lisäksi konvehdin koristeeksi sopii ripaus sormisuolaa.
Sirkan lisäksi konvehdin koristeeksi sopii ripaus sormisuolaa.

PÖYTYÄ/Yläne. Kotisirkat ovat nyt kuuminta hottia, kylminä ja kuivattuinakin. Yläneen Luontokapinetissa oltiin trendien aallonharjalla, kun villiruokakokki Päivi Lehtonen tuli kurssittamaan kiinnostuneita niin kotisirkka- kuin tattikonvehtienkin tekoon.

Kurssilaiset napsivat ensin maistiaiseksi paahdettuja sirkkoja. Kovin vahvalta sirkan maku ei tuntunut, lähinnä sitä kuvailtiin hiukan pähkinäiseksi ja vähän rouskuvaksi. Myöhemmin moni huomasi, että sirkkojen raajat hakeutuvat erittäin tehokkaasti hampaiden väliin.

Karinaislainen Elina Simola puolestaan tuli hakemaan kurssilta silkkaa siedätyshoitoa: hän ei suunnitellut sirkkojen lisäämistä perheen kotijäätelöyrityksen tuotteisiin.

–En pidä hyönteisistä enkä isommin sienistäkään. Lähdin nyt tarkoituksella pois omalta mukavuusalueeltani, Simola kuvaili.

 

Sirkkakrokanttiresepti

(noin 60 kappaletta)
1,5 dl vettä
2 dl sokeria
1,5 dl paahdettuja sirkkoja
ripaus suolaa
250 g maitosuklaata
plus 300–400 g kuorisuklaata

Keitä vettä ja sokeria noin 160 asteeseen, kunnes seos on vaaleanruskeaa. Lisää morttelissa jauhetut sirkat suolaripauksen kera. Levitä nopeasti ohueksi kerrokseksi voidellulle leivinpaperille vuokaan. Jäähdytä. Paloittele pieniksi paloiksi ja jauha tehosekoittimessa jauhoksi. Sulata maitosuklaa ja sekoita sirkkakrokanttijauhoon. Pursota kuoriin tai jäähdytä noin sentin paksuiseksi massalevyksi ja leikkaa neliöiksi. Kasta haluamaasi suklaaseen. Koristele sirkankoivilla tms.

 

 

 

Lue lisää 22.12.2017 lehdestä