Piltin puutarhalta 200 leikkoliljaa Linnan juhliin

0
Hanna Helenius liljojen keskellä. 200 pöytyäläistä liljaa pääsee itsenäisyyspäivänä koristamaan valtakunnan ykkösjuhlaa.
Hanna Helenius liljojen keskellä. 200 pöytyäläistä liljaa pääsee itsenäisyyspäivänä koristamaan valtakunnan ykkösjuhlaa.

PÖYTYÄ. Piltin puutarha Pöytyältä toimittaa presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolle 200 valkoista leikkoliljaa. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Presidentinlinna koristellaan yksinomaan Suomessa kasvatetuilla kukilla. Piltti ja viisi muuta kotimaista puutarhaa toimittavat kukkia juhliin. Juhlavuonna Presidentinlinna koristellaan vain sinisillä ja valkoisilla kukilla.

Presidentinlinnan koristeluihin käytetään kaikkiaan noin 3 500 kukkaa. Koristeluihin käytetään ruusuja, orvokkeja, gerberoita, ritarinkukkia, krysanteemeja, joulutähtiä, ruiskukkia, tulppaaneja sekä värililjoja. Myös oheiskasveina käytettävät vihreät ovat kotimaisia eli suomalaisia havuja ja muita metsän elementtejä.

 

Lue lisää 05.12.2017 lehdestä