Putkirikko vei vedet tuhannelta taloudelta Pöytyällä ja Aurassa

0

PÖYTYÄ, AURA. Pöytyän Mustanojalla tapahtunut runkovesijohdon rikkoutuminen jätti noin tuhat pöytyäläistä ja auralaista taloutta ilman vettä torstain ja perjantain väliseksi yöksi.

Kello 23:n tienoilla tapahtunut putkirikko saatiin korjattua perjantaiaamuna niin, että vedentulo palautui aamuyhdeksältä.

Pöytyän tekninen johtaja Tarmo Rantanen kertoo, että Auraan saatiin putkirikon aikanakin kriisivettä Turun Seudun Veden putkesta, joten putkirikko näkyi siellä enimmäkseen alentuneena vedenpaineena. Pöytyälle kriisivettä ei saatu johdetuksi, koska kriisivesijohdon syöttöputken liitoskohta oli putkirikon yläpuolella.

Runkovesijohdon vikakohta paikallistettiin nopeasti Turuntien viereen, Mustanojan koulun lähelle. Vuotopaikka oli kuitenkin hankalassa paikassa, putken mutkassa ja kuusiaidan alla.

Rantanen pahoittelee katkoksesta aiheutunutta haittaa ja sitä, ettei asiasta pystytty yön aikana tiedottamaan.

–Kiitos kunnan hyvien ammattimiesten sekä nopeasti toimineiden kaivinkone- ja putkiyrittäjän vuotokohta kuitenkin paikallistettiin ja korjattiin nopeasti,  hän korostaa.

Sosiaalisessa mediassa on pohdittu putkirikon vaikutusta veden laatuun. Rantanen toteaa että vettä voi käyttää normaalisti. Sitä ei tarvitse keittää.

Juttua on täydennetty klo 11.