”Taikurille” kunnianosoitus – Teemu Rannikko kutsuttiin ensimmäistä kertaa Linnaan

0

Teemu Rannikko on dominoinut Suomen koripallokenttiä jo yli 20 vuoden aikana ja kunnostautunut vahvasti myös ympäri Eurooppaa. Keskiviikkona ”taikurille” tulee uusi kunnianosoitus ensimmäistä kertaa hänen elämässään.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuivat koripalloilijan Linnan juhliin itsenäisyyspäivänä. Teemu Rannikko lähtee juhliin vaimonsa Ilona Rannikon kanssa.

Pakkohan se klassinen urheilutoimittajan kysymys on tässäkin tapauksessa kysyä: miltä nyt tuntuu?

– Ihan hyvältä –  hieno kunniahan se on, että sain kutsun. On hienoa päästä paikan päälle, kun ennen niitä juhlia on tullut katsottua vain television välityksellä, Rannikko totesi.

36-vuotias takamies saavutti uransa toisen Suomen mestaruuden viime keväänä Joensuun Katajan paidassa. Meriittilistalta löytyvät myös muiden muassa kaksi Venäjän liigan hopeamitalia sekä Slovanian liigan mestaruus.

Täksi kaudeksi Rannikko siirtyi kevään finaalivastustajaan Salon Vilppaaseen. Presidentti Niinistö toivotti hänet henkilökohtaisesti tervetulleeksi Saloon vieraillessaan miesten EM-kisojen yhteydessä Suomen maajoukkueen pukukopissa.

Koripalloilijoita on nähty Linnan juhlissa suhteellisen harvakseltaan. Esimerkiksi kaksi vuotta sitten maajoukkuetta edustivat linnassa kapteeni Shawn Huff ja päävalmentaja Henrik Dettmann. Takamies Petteri Koponen on saanut kutsun viime vuosina kahdesti, joskin työt ensin Venäjän Himkissä ja viime vuonna Espanjan Barcelonassa estivät juhlavastaanotolle saapumisen.

Rannikolla ei työestettä ole, sillä Vilppaan otteluohjelma Korisliigassa osuu juhlien kannalta sopivasti.

Teksti: Olli Mäntylä, Salon Seudun Sanomat, Johanna Käkönen

Kuva: Mikael Rydenfelt, Turun Sanomat