Matintalo hiihti kuudenneksi MM-ladulla

0

MAASTOHIIHTO. Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo sijoittui kuudenneksi nuorten MM-hiihtojen 10 kilometrin perinteisellä Sveitsin Gomsissa. Pronssi jäi 20 sekunnin päähän.

Kisan kaksoisvoitto meni Venäjälle. Ykköseksi hiihti Jana Kirpitshenko ajalla 27.46,1. Hopealle sujutellut Anna Zherebjateva jäi voittajasta 13,9 sekunnin päähän. Pronssille ehätti isäntämaan Nadine Fähndrich, joka hävisi voittajalle melkein puoli minuuttia.

Johanna Matintalon ero terävimpään kärkeen oli 49,4 sekuntia. Viiden kilometrin väliaikapisteellä Matintalo oli vielä 0,7 sekunnin johdossa, mutta toinen viiden kilometrin lenkki osoittautui raskaaksi. Toiseksi paras suomalainen oli Vilma Nissinen, joka oli 18:s. Matintalo saavutti viime vuoden MM-kisoissa skiathlonin hopeaa.