Palokunta pelasti Pinsiön paronin

0
Ilman palokunnan apua mystisesti sairastunut Paavo-kissa olisi saattanut menehtyä piilopaikkaansa.
Ilman palokunnan apua kuumeinen Paavo-kissa olisi saattanut menehtyä piilopaikkaansa.

PÖYTYÄ/Kyrö. Tammikuun toisella viikolla Paavo-kissa oli kateissa koko keskiviikon. Kotiin palattuaan kissa käyttäytyi erikoisesti.

–Se oli ihan oudon oloinen kuin puusta pudonnut ja säikähtänyt, ja sitten se alkoi voida huonosti, oksennella, Heli Pirhonenkertoo.

Torstaina kipeä kissa livahti uudelleen omille teilleen. Yön etsintöjen jälkeen kissa paikannettiin kotitalon pihapiirissä olevan tallin ylisille, mutta kissan hakeminen omin päin huonokuntoisilta ylisiltä oli mahdoton ajatus. Avuksi kutsuttiin perjantai-illalla Karinaisten VPK. Paavo ei salskeiden palokuntalaisten avusta paljoakaan perustanut. Palokunnan paikalle tulosta oli silti iso apu.

–Kun palomiehet tulivat, Paavo ampaisi kissaluukusta ulos.

Palokunnan lähdettyä ja tilanteen rauhoituttua Paavo tuli itse sisälle taloon. Siinä vaiheessa Pinsiön paroni -lempinimen saanut kissa oli kovassa kuumeessa, joten se sai kyydin eläinlääkärille.

–Paavo oli 40 asteen kuumeessa, ihan vetelä ja sen keuhkot krohisivat. Tulehdusarvotkin olivat pielessä. Paavoa jouduttiin myös nesteyttämään ja sille annettiin antibiootin lisäksi ruokahalun herättäjää.

Lauantaiaamulla Paavon kuume nousi aina vain korkeammaksi. Iltaan mennessä kunto kuitenkin koheni niin, että kissa voitiin kotiuttaa.

–Ilman palomiehiä Paavo olisi varmaan jäänyt sinne talliin, avusta kiitolliset Heli ja Tarja Sibelius-Pirhonen miettivät.

 

Lue lisää 26.01.2018 lehdestä