Auran historiateos julkistetaan maanantaina

0

AURA. Aura 100 vuotta -hanke laitetaan maanantaina pakettiin, tai pikemminkin kirjoihin ja kansiin. Aurasalissa pidettävässä juhlavuoden päätöstapahtumassa julkistetaan Auran kunnan satavuotisesta historiasta kertova teos. Auran kunta 100 vuotta – tapahtumia Aurajoen varrelta -teosta on tilaisuudessa tarjolla kotiin vietäväksi yhtä monelle kuin Aurasalissa on paikkoja, eli 175:lle.

Teos kertoo kunnan historiasta Johnny ja Janne Ramstedtin luomin sarjakuvin sekä paikallisen historiatuntija Ari Vilénin tekstein. Myös vapaaehtoiset ovat olleet keräämässä Vilénille tapahtumatietoja vuosien varrelta. Kuvituksena on sarjakuvien lisäksi joitakin valokuvia Aura 100 valokuvakilpailusta sekä menneiltä vuosilta.

Kirjan julkistuksen lisäksi ohjelmassa on metsänhoitaja Ilmari Kososen luento Aurajoen ja seudun muista paikannimistä. Luvassa on myös luontotunnistuskilpailu. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

 

Aura 100 vuotta -Leaderhankkeen päätöstapahtuma Aurasalissa (Urpontie 2) maanantaina 19.2. kello 17.30.