Kosken kunta antaa yli 70-vuotiaille ilmaiset liukuesteet

0
Päivi Peuranto (oik.) näyttää mallia, kuinka nastallisen liukuesteen voi kiinnittää myös kaverille. Koekaniinina toimii Pirjo Laine. Kuva: Tuomas Honkasalo
Päivi Peuranto (oik.) näyttää mallia, kuinka nastallisen liukuesteen voi kiinnittää myös kaverille. Koekaniinina toimii Pirjo Laine. Kuva: Tuomas Honkasalo

KOSKI. Kosken kunta on tempaissut ja alkanut panostaa vanhusten turvallisuuteen jakamalla ilmaisia liukuesteitä.

–Kosken vanhus- ja vammaisneuvosto teki aloitteen kunnanhallitukselle tällaisten nastallisten liukuesteiden hankinnasta ja myöhemmin päädyttiin jakamaan kaikille halukkaille yli 70-vuotiaille liukuesteet, kertoo idean äiti ja neuvoston jäsen Pirjo Laine.

–Koskella on 608 yli 70-vuotiasta. Kolmesataa paria tilattiin nyt alkuun ja lisää liukuesteitä hommataan tarpeen mukaan. Jokainen saa varmasti omansa, selventää Kosken vapaa-aikasihteeri Päivi Peuranto.

Jos omaansa ei vielä ole ehtinyt hakea, niin kunnantoimistoon kannattaa ottaa yhteyttä. Hoitajat, puolisot tai lapset voivat myös hakea tuotteen vanhuksen puolesta.

Liukuesteille halutaan torjua paitsi liukastumisonnettomuuksia myös onnettomuuksista aiheutuvaa harmia ja hankaluutta. Liukuesteistä koituu Kosken kunnalle enimmillään 4256 euron kulut. Vertailun vuoksi yksi lonkkaleikkaus maksaa noin 11000 euroa.

 

Lue lisää 23.02.2018 lehdestä