Kosken terveysasemalla on nyt helpompi hengittää

0
Kosken terveysaseman välinehoitohuoneessa sisäilmakorjausten yhteydessä havaittu kosteusvauriokin on nyt korjattu. Laitoshuoltaja Elsi Ahti palasi hoitovapaalta remontin keskelle.
Kosken terveysaseman välinehoitohuoneessa sisäilmakorjausten yhteydessä havaittu kosteusvauriokin on nyt korjattu. Laitoshuoltaja Elsi Ahti palasi hoitovapaalta remontin keskelle.

KOSKI. Kosken terveysasemalla on saatu sisäilmakorjaukset valmiiksi ja päästy palaamaan normaaliin päiväjärjestykseen. Sairaanhoitaja Satu Rämön mukaan sisäilma on selkeästi parantunut tehtyjen toimenpiteiden myötä.

Rämö kertoo kärsineensä töissä muun muassa silmien kirvelystä. Työpäivien päätteeksi olo oli myös väsynyt, mutta enää ei silmiä kirvele ja puhtiakin riittää vielä töiden jälkeen.

Kosken terveysaseman peruskorjaus on ollut jo aiemmin suunnitelmissa, mutta sote-uudistus jätti asian roikkumaan. Viime keväänä tehdyssä työsuojelutarkastuksessa todettiin sisäilmaongelmia, joiden korjaamista edellytettiin. Syksyllä remontti lähti etenemään ripeästi, mutta sitä ennen Liedon sosiaali- ja terveyslautakunnan jaosto ehti tehdä päätöksen sulkea terveysasema ja siirtää sen palvelut Marttilan ja Tarvasjoen terveysasemille. Korjausten nopealla käynnistämisellä vältettiin terveysaseman sulkeminen.

Terveysaseman sisäilmakorjaukset sisälsivät monenlaisia toimenpiteitä kallion louhimisesta, salaojien rakentamisesta, alapohjan tuulettumattoman ilmatilan täyttämisestä uretaanilla ja vesikaton korjauksista ilmanvaihtojärjestelmän puhdistukseen ja homesiivoukseen. Pienistä osasista koostuneen remontin kustannukset olivat viime vuoden osalta yhteensä 100 000 euroa.

 

Lue lisää 09.02.2018 lehdestä