Yläneen näyttely kokoaa ajankuvaa vaietuista vuosista

0
Läkkiseppä Vilho Sjöstenin valmistama lyhty kuuluu Yläneen työväentalon alkuperäiseen varustukseen. Arimo Helmisaaren (oik.) ja Tapio Rastaan kannattelemaa lyhtyä ihastelivat Taina Myllynen ja Anna Helmisaari.
Läkkiseppä Vilho Sjöstenin valmistama lyhty kuuluu Yläneen työväentalon alkuperäiseen varustukseen. Arimo Helmisaaren (oik.) ja Tapio Rastaan kannattelemaa lyhtyä ihastelivat Taina Myllynen ja Anna Helmisaari.

PÖYTYÄ/Yläne. Luontokapinetin vaihtuvien näyttelyjen tilaan ollaan tekemässä sadan vuoden takaisista tapahtumista näyttelyä, johon kootaan nyt materiaalia.

Vaietut vuodet Yläneellä 1917–20 -näyttely toteutuu Yläneen kotiseutuyhdistyksen, Pöytyän kulttuuritoimen, Varsinais-Suomen maakuntamuseon ja Turun yliopiston museologian laitoksen yhteisponnistuksena. Huhtikuun lopulla avattava näyttely on avoinna kesän yli.

–Näyttely valottaa monipuolisesti arkista ajankuvaa noilta vuosilta. Olemme kiinnostuneita muistitiedosta, kirjoituksista ja valokuvista. Myös kyseisiin vuosiin liittyvät pienet esineet kiinnostavat, kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Arimo Helmisaari sanoo.

Hän painottaa, että näyttelyn on tarkoitus luoda kokonaisnäkemys, läpileikkaus kipeistä vuosista. Näyttely ei ole kallellaan sisällissodan kummankaan osapuolen suuntaan.

 

Vaietut vuodet -näyttelyyn liittyvän materiaalin tiimoilta voi ottaa yhteyttä Yläneen kotiseutuyhdistyksen yhteyshenkilöihin: Päivi Erävesi 045 326 5782, Soile Teinilä 02 2563 294, Arimo Helmisaari 0500 596 730 (arimo.helmisaari@gmail.com) ja Tapio Rastas 050 5188 461 (tapio.rastas@gmail.com)

 

Lue lisää 23.02.2018 lehdestä