Aino-elokuvassa mukana tarvasjokelaisia ja ripaus Marttilaa

0
Ari Tähtinen esittää Anttia. Kuva: Mika Kiiskinen
Ari Tähtinen esittää Anttia. Kuva: Mika Kiiskinen

LIETO/Tarvasjoki, PAIMIO. Kaikenlaista voi tehdä talkoilla. Esimerkiksi elokuvan. Paimiolaisen ja vähän tarvasjokelaisenkin yhteistyön tuloksena sai helmikuun lopulla ensi-iltansa elokuva Aino. Elokuva kertoo Ainon (Linda Johansson) ja Laurin (Turo Entonen) rakkaustarinan jatkosodan jaloissa. Se perustuu osittain paimiolaisten kirjeisiin ja kertomuksiin ja on kuvattu enimmäkseen Paimiossa.

Elokuvan takaa löytyy turkulainen Mika Kiiskinen ja paimiolainen Kirsi Helin. Ohjaus, käsikirjoitus ja kuvaus ovat Kiiskisen käsialaa, tuottajana on toiminut Helin. Pääosien esittäjät ovat paimiolaisia, mutta elokuvassa nähdään myös Tarvasjoen kesäteatterista tuttuja kasvoja: Aleksi Rauhala näyttelee Lehtikaria, Marika Tapanainen ylihoitajaa, Ari Tähtinen Anttia ja Arto Tikka lääkäriä.

Myös Marttilan panos on elokuvassa vahva, sillä suuri osa elokuvan rekvisiitasta on peräisin Aila Aumalan Nostalgia-museosta ja muun muassa elokuvan kauppa- ja suutarikohtaus on kuvattu Nostalgia-museossa.

 

Aino-elokuvaa esitetään parhaillaan Paimiossa Bio Starassa ja Salossa Bio Salossa. Se on tulossa lähiaikoina myös muihin lähialueen elokuvateattereihin. Elokuvan traileri on nähtävissä osoitteessa http://www.biostara.fi ja YouTubessa.

 

Lue lisää 02.03.2018 lehdestä