Riihikoskella saa hoitajilta reseptit nielu- ja virtsatietulehduksiin

0
Virpi Sabellin ja Tanja Maunun lisäksi Marja-Liisa Viljasella on lääkkeenmääräämisoikeus. Hoitajien lääkkeenmääräämisoikeutta alettiin hyödyntään Pöytyän kansanterveystyö kuntayhtymässä tammikuusta alkaen.
Virpi Sabellin ja Tanja Maunun lisäksi Marja-Liisa Viljasella on lääkkeenmääräämisoikeus. Hoitajien lääkkeenmääräämisoikeutta alettiin hyödyntään Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymässä tammikuusta alkaen.

PÖYTYÄ, AURA. Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymässä on tammikuusta alkaen voinut saada lääkereseptejä myös sairaanhoitajilta. Kuntayhtymässä on tällä hetkellä kolme hoitajaa, joilla on lääkkeenmääräämisoikeus, ja neljäs on parhaillaan koulutuksessa. Ainakin aluksi toiminta on keskitetty Riihikoskelle terveyskeskukseen hoitajien päivystysaikoihin, mutta tarvittaessa hoitajat voivat myös omilla vastaanottoajoillaan kirjoittaa reseptejä.

Aivan joka vaivaan hoitajilta ei edelleenkään lääkkeitä saa, sillä hoitajien lääkkeenmääräämisoikeus on rajoitettu. Hoitajat voivat kirjoittaa reseptejä nielutulehduksiin, osaan virtsatietulehduksista, rokotteisiin ja ehkäisyyn sekä uusia lääkärin määräämiä astma- ja verenpainelääkityksiä.

–Tavoitteena on parantaa päivystyspotilaiden hoidon sekä prosessien sujuvuutta ja työnjakoa. Päämäärä on, että potilas saa hoidon ilman, että siihen tarvitsee käyttää monen eri ihmisen aikaa, johtava hoitaja Eija-Liisa Vikström ja johtava lääkäri Pirjo Hiltunen toteavat hoitajien lääkkeenmääräämisoikeudesta.

 

Lue lisää 02.03.2018 lehdestä