Holtittomasta ajelusta aiheutui vaaratilanne vastaantulijalle

0

PÖYTYÄ/Yläne. Noin 60-vuotiaan miehen holtiton ajotapa vaaransi liikennettä ja aiheutti vahinkoa maanantaina iltapäivällä kello 16.30 aikaan Oripääntiellä. Miehen liikennettä vaarantavasta ajotavasta ilmoitettiin poliisille ja hänet pysäytettiin Tourulantien liittymän kohdalla. Hänelle suoritetun puhalluskokeen tulos oli 0,00 promillea.

Päästettyään miehen jatkamaan matkaa poliisi havaitsi samalla tieosuudelle osittain tieltä suistuneen auton, jonka kuljettaja oli joutunut väistämään poliisin juuri puhalluttamaa miestä. Oripään suuntaan matkalla ollut mies oli ajanut kurvissa vastaan vastaantulevien kaistalla, jolloin Yläneelle päin ajanut kuljettaja oli väistänyt tien oikealle puolelle penkkaan osuen samalla liikennemerkkiin, joka vaurioitui. Vaaratilanteen aiheuttanut mies hiljensi vauhtia vähän matkan päässä mutta jatkoi matkaa kohti Oripäätä. Tienpinta oli tapahtumahetkellä sohjoinen ja tapahtumapaikka mutkainen.

Poliisi tavoitti puhalluttamansa ja vaaratilanteen aiheuttaneen miehen uudelleen puhelimitse. Tässä vaiheessa mies kiisti olleensa autolla edes liikkeellä, vaan väitti vaimonsa kuljettaneen autoa. Miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.