Oripään liiketalon vuokraehdot uuteen valmisteluun ja koulusuunta selväksi

0
Kouluasia ei enää herättänyt Oripään kunnanvaltuustossa keskustelua, mutta Keskon kanssa suunnitellun liiketalon vuokraehdoista nousi esiin huolia.
Kouluasia ei enää herättänyt Oripään kunnanvaltuustossa keskustelua, mutta Keskon kanssa suunnitellun liiketalon vuokraehdoista nousi esiin huolia.

ORIPÄÄ. Oripään kunnanvaltuusto palautti Keskon kanssa suunnitellun liiketalon vuokrasopimusluonnoksen uudelleen kunnanhallituksen käsittelyyn. Valtuusto hyväksyi Marko Suiston (kesk) tekemän ja Pertti Liinojan kannattaman palauttamisesityksen yksimielisesti.

Sopimusluonnos ei ole julkinen, mutta valtuutetut sen olivat nähtäväkseen saaneet. Suiston ja Liinojan valtuustossa esittämissä puheenvuoroissa sopimusta kritisoitiin pitkästä vuokra-ajasta ja kunnalle koituvista velvoitteista.

Valtuusto käsitteli myös valtuustoaloitteita. Sekä aloite perhepäivähoitajille liikaa maksetun palkan takaisinperinnästä että aloite Pöytyän kanssa tehdyn koulusopimuksen purkamisesta todettiin puheenvuoroitta loppuun käsitellyiksi.

Valtuusto sai ennen pykälän käsittelyä tiedoksi Pöytyän kunnanhallituksen Riihikosken yhtenäiskoulun urakoitsijasta tekemän päätöksen.

–Urakoitsijaksi on valittu Jatke Oy ja koulunkäynti voidaan Riihikoskella aloittaa elokuussa 2019, asian etenemisestä helpottunut kunnanjohtaja Pekka Paju kertoi.

Rakentamisen käynnistyminen ja valtuustoaloitteen loppuun käsittely tarkoittaa Pajun mukaan sitä, että Loimaalle voidaan ilmoittaa kouluyhteistyön päättymisestä.

 

Lue lisää 23.03.2018 lehdestä