Tuli tuhosi vanhan hirsitalon Karinaisissa

0
Vanha hirsirakennus tärveltyi korjauskelvottomaksi. Kuva: Simo Päivärinta.
Vanha hirsirakennus tärveltyi korjauskelvottomaksi. Kuva: Simo Päivärinta.

PÖYTYÄ/Karinainen. Tulipalo tuhosi tyhjillään olleen vanhan hirsirunkoisen talon myöhään torstai-iltana Pekkalantiellä. Henkilövahinkoja palosta ei koitunut. Samassa pihapiirissä oli vanhan maatalon talousrakennuksia ja lannoitesäkkikasa, mutta välitöntä palon leviämisvaaraa ei ollut.

Hälytys palosta tuli noin 22.30. Tulta taltutettiin useiden tuntien ajan. Liekkien saaliiksi jäi jonkin verran erilaista irtainta, muun muassa työkaluja. Talon rakenteita jouduttiin purkamaan kaivinkoneen avulla. Kyrön VPK kävi vielä perjantaiaamuna tukahduttamassa savuavia pesäkkeitä.

Korjauskelvottomaan kuntoon tärveltynyt noin 200 neliön kokoinen talo oli peräisin 1800-luvulta. Se oli aikoinaan rakennettu muualla ja pystytetty nykyiselle paikalleen yli sata vuotta sitten.

Palon syttymissyystä ei vielä tuoreeltaan ollut tietoa.