Kristian von Pfaler takoo Kurjenrahkan portin teräksestä

0
Konevasara on seppämestari Kristian von Pfalerille tärkeä ja järeä työkalu isompia kappaleita taottaessa.
Konevasara on seppämestari Kristian von Pfalerille tärkeä ja järeä työkalu isompia kappaleita taottaessa.

PÖYTYÄ/Yläne. Kurjenrahkan kansallispuiston porttirakennelmaksi on tarjouskilpailun perusteella hyväksytty seppämestari Kristian von Pfalerin tekemä ehdotus. Teräsrakenteisen portin pääteemana on lentoon lehahtava kurki. Portin rungon muodot kuvastavat suoalueen käppyräisiä mäntyjä.

Portti pystytetään syksyllä kansallispuistoon johtavan polun alkupäähän Turunväylän kupeeseen, jossa on kansallispuiston pääsisäänkäynti. Samalla alueella laajennetaan pysäköintialuetta ja rakennetaan infokatos. Alueen kehittäminen liittyy Kurjenrahkan kansallispuiston Portti-hankkeeseen, jota Pöytyän kunta hallinnoi.

Tavoite on, että portti toimii edustavana käyntikorttina alueelle tuleville retkeilijöille. Kansallispuiston kävijämääräksi on arvioitu noin 70 000 henkeä.

 

Lue lisää 04.05.2018 lehdestä