Mirror Mirror tempaisee mukaansa

0

Cara Delevingnen kirja Mirror Mirror kertoo neljän, toisensa koulussa tavanneen nuoren – Leon, Rosen, Redin ja Naomin – kaveriporukasta. Nuoret ovat perustaneet bändin, jonka kautta jokainen on päässyt ylös oman elämänsä syvistä vesistä, tai ainakin siltä heistä tuntuu.

Juuri kun kaikki tuntui menevän täydellisesti, tilanne kuitenkin kääntyy päälaelleen ja nuoret joutuvat keskelle melkoista soppaa, kun yksi bändin jäsenistä löytyy pahasti loukkaantuneena läheiseltä laiturilta. Koko tilanne tuntuu hämärältä; miksi ja mistä kaikki paha on alkanut?

Kirjassa oli sopivassa määrin jännitystä, mutta se pysyi kuitenkin realistisena. Mielenkiinto pysyi koko lukemisen ajan, kannesta kanteen asti.

Usein tuntuu, ettei kirjojen ensimmäisten sivujen aikana pääse mukaan juoneen, mutta tässä teoksessa oli juuri päinvastoin; jo ensimmäisestä luvusta lähtien pystyi eläytymään täysillä.

Mirror Mirroria voi siis suositella kaikille, jotka pitävät todenmukaisesta mutta kuitenkin jännittävästä lukemisesta ja haluavat kokeilla jotain aivan uutta, onhan teos ilmestynyt vasta melko hiljattain ja suunnattu juuri nuorille. (E.L.)
* * * *

 

Arvosteluasteikko
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa lukea
* *  kannattaa lukea, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata lukea, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.