Peltalahdentielle asennetaan puomi – lautakunta olisi tyytynyt liikennemerkkeihin

0
Paikalliset tiekunnat ovat olleet huolissaan yksityistieverkon kasvavasta liikennekuormasta siltaremontin aikana. Hirvisuontien päähän pystytetty liikennemerkki kertoo, että yksityistiellä saa ajaa moottoriajoneuvolla vain luvan kanssa. Sinikka Hutko kehottaa kulkijoita lainkuuliaisuuteen.
Paikalliset tiekunnat ovat olleet huolissaan yksityistieverkon kasvavasta liikennekuormasta siltaremontin aikana. Hirvisuontien päähän pystytetty liikennemerkki kertoo, että yksityistiellä saa ajaa moottoriajoneuvolla vain luvan kanssa. Sinikka Hutko kehottaa kulkijoita lainkuuliaisuuteen.

PÖYTYÄ/Karinainen. Peltalahden yksityistielle asennetaan Kyröntien Loukolan siltaremontin ajaksi moottoriajoneuvoliikennettä rajoittava puomi Varsinais-Suomen ely-keskuksen ja alueen yksityistiekuntien alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Pöytyän tekninen lautakunta ehti aiemmin päättää, että Onnelantien (Hirvisuontie) ja Peltalahdentien liikenne voidaan rajoittaa liikennemerkein vain maatalousliikenteelle Loukolan siltatyön ajaksi. Teknisen johtajan pohjaesityksessä ollut Peltalahdentien puomi ei lautakunnalle kelvannut. Päätös syntyi äänin 7–1.

Lautakunnan päätöstä kummastellut Varsinais-Suomen ely-keskus päätti, että puomi asennetaan Peltalahdentielle lautakunnan poikkeavasta näkemyksestä huolimatta mitä pikimmiten. Ely-keskuksen ja tiekuntien yhteinen puominäkemys nojaa yksityistielain pykälän 67 kohtaan 8, jossa mainitaan, että tiekunnan tehtävänä on kieltää tien kuntoa vaarantava käyttö. Asia on vielä haettu varmistus ely-keskuksen lakimiehen ja Suomen Tieyhdistyksen tuella.

 

Lue lisää 11.05.2018 lehdestä