Simo Laaksonen starttaa Formuloiden GP3-debyyttiinsä luottavaisena

0
Marttilalainen Simo Laaksonen lähtee odottavaisin mielin formuloiden GB3-sarjaan. Kuva: GB3/Lat
Marttilalainen Simo Laaksonen lähtee odottavaisin mielin formuloiden GB3-sarjaan. Kuva: GB3/Lat

MARTTILA, ESPANJA/Barcelona. Formuloiden GP3-luokan kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Barcelonan moottoriradalla Espanjassa. Espanjalaisen Campos Racingin väreissä ajava marttilalaiskuljettaja Simo Laaksonen, 19, valmistautuu debyyttiinsä luottavaisena.

GP3-luokkaa ajetaan Formula ykkösten viikonloppuna kilpailutapahtumien yhteydessä, mikä tuo ensikertalaiselle oman mausteensa. GP3 on näyteikkuna, jollaisesta Laaksosella ei ole aikaisempaa kokemusta.

–En ole aiemmin ollut näin isoissa karkeloissa mukana. F1-ympäristö tuo vain lisää fiilistä. Saimme ajettua kevään testit suhteellisen puhtaasti läpi. Muutamia pieniä ongelmia pariin otteeseen kohtasimme, mutta ne ovat voitettu kanta. Koko Campos-tiimi lähtee ensimmäisestä osakilpailusta alkaen hyvillä fiiliksillä kilpailemaan palkintopalli- ja pistesijoituksista.

Formuloiden GP3-sarjan ensimmäinen harjoitus ja aika-ajo ajetaan Barcelonan moottoriradalla perjantaina. Kauden ensimmäinen kilpailu on vuorossa lauantaina ja toinen kilpailustartti sunnuntaina. Sarjassa ajetaan kaikkiaan 18 osakilpailua. Viimeinen ajetaan Abu Dhabissa marraskuun lopulla.

 

 

Lue lisää 11.05.2018 lehdestä