Auranmaan juhannuksen menot: yhteislaulua, lavatanssia, kesänäyttelyä ja -teatteria

0
Juhannusaattona tanssitaan niin Laurilan lavalla Marttilassa kuin Yläneen Valasrannallakin. Kuva on viime vuoden juhannustansseista Laurilan lavalta. Kuva: AVL:n arkisto/Tuomas Honkasalo.
Juhannusaattona tanssitaan niin Laurilan lavalla Marttilassa kuin Yläneen Valasrannallakin. Kuva on viime vuoden juhannustansseista Laurilan lavalta. Kuva: AVL:n arkisto/Tuomas Honkasalo.

AURANMAA. Suomi hiljenee juhannuksen viettoon, mutta jotain sentään tapahtuu Auranmaallakin. Tarjolla on yhteislaulua, lavatanssia, kesänäyttelyä ja kesäteatteria.

 

Juhannusaaton juhla

Perinteinen Tarvasjoen kappelin koko perheen juhannusaaton juhla vietetään TarUn majalla (Herrasmannintie 57). Juhannuskoivut odottavat oven pielessä, lippu nousee salkoon klo 18. Sauna lämpenee halukkaille. Ohjelmassa Outi-papin hartaus, yhteislaulua Minnan johdolla, kisailua ja visailua. Makkaraa voi paistaa pientä maksua vastaan. Kahvit keittelee kappelineuvoston väki.

 

Juhannusaaton tanssit

Perjantaina tanssitaan Laurilan lavalla Keijo Nurmen yhtyeen tahdissa kello 20:stä lähtien. Arpajaisetkin on ohjelmassa. Pääsymaksu sisältää kahvin ja pullan. Tanssit järjestää Marttilan Oikeutta Eläkeläiset ry.

 

Valasrannan juhannus

Yläneellä Valasrannan tanssilavalla tanssitaan niin juhannusaattona kuin juhannuspäivänäkin kello 20.30–02.30. Perjantaina tanssittaa Finlanders sekä Eija Kantola & Omega. Lauantaina on vuorossa Kyösti Mäkimattila & Varjokuva, Neljänsuora sekä Komiat.

 

Poikettavan juhannus

Auran kotiseutuyhdistyksen kesäkahvila Prunkkalan Poikettava on avoinna juhannusviikonloppuna sekä lauantaina että sunnuntaina klo 11–15. Kahvittelun lomassa voi tutustua näyttelyyn ”Aika ennen sotea”. Myynnissä on yhdistyksen seinäkalentereja sekä Auran kartta vuodelta 1923.

 

Kesäteatteria sunnuntaina

Sunnuntaina pääsee viihtymään niin Himolan teatteriin kuin Krekilän Myllyn kesäteatteriinkin. Himolan teatterissa saa sunnuntaina kello 19 ensi-iltansa Oma maa mansikka.
Krekilän myllyssä seurataan Pekka Puupään edesottamuksia sunnuntaina kello 14 ja 19.