Solo on arvaamaton ja hauska seikkailu

0

Elokuva: Solo: A Star Wars Story
Lajityyppi: Seikkailu, jännitys, scifi
Pääosissa: Alden Ehrenreich, Donald Glover, Emilia Clarke
Ensi-ilta: 23.5.2018
Kesto: 2h 15min
Ikäraja: 12

Ron Howardin ohjaama, Star Wars -elokuvien maailmaan sijoittuva Solo: A Star Wars Story kertoo nuoresta huippupilotti Han Solosta, joka yrittää selvitä rikollisessa alamaailmassa. Hengissä selvitäkseen Hanin ja muutaman muun on maksettava velkansa pahamaineisen rikosjärjestön pomolle. Alkaa vauhdikas seikkailu läpi galaksin.
Elokuvan paras puoli on ehdottomasti sen arvaamattomuus: juonenkäänteitä tapahtuu useita, mutta ne kaikki tuntuvat silti yllättäviltä ja mielenkiintoisilta. Toisaalta jännitystä vähentää tieto siitä, että Han jää joka tapauksessa henkiin, onhan hän mukana muissa Star Wars -elokuvissa.
Elokuva on suurelta osin toimintaa, mutta rauhallisempia kohtiakin siihen mahtuu. Vaikka elokuvan hahmot ovat suurimmaksi osaksi kelvottomia rikollisia, on heistä suurimmasta osasta silti helppo pitää.
Kaiken kaikkiaan Solo on viihdyttävä kokonaisuus, josta löytyy vauhdikkuutta sekä toiminnan että juonen osalta. (M.T.)
* * * *

 

Arvosteluasteikko
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.