Tuomiokapituli: papin irtisanomisesta päättää tuomiokapituli, eikä Auran seurakunta

0

AURA. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli tukistaa Auran seurakuntaa, ettei se ole ottanut kantaa piispa Kaarlo Kallialan edellyttämiin toimenpiteisiin, jotka tämä esitti ylimääräisen piispantarkastuksen yhteydessä. Sen sijaan luottamushenkilöt olivat maaliskuussa yksimielisesti erottamassa kirkkoherra Torsti Äärelää (AVL 23.3.).

Tuomiokapituli palautti asian jokin aika sitten seurakuntaan uudelleen valmisteltavaksi ja tarkemman selvityksen antamiseksi. Kirkkovaltuustolla on aikaa elokuun loppuun asti.

Tuomiokapituli muistuttaa, että Kirkkolain mukaan se päättää papin irtisanomisesta. Kirkkoneuvostolla on toki oikeus tehdä siitä esitys viranhaltijasta johtuvilla perusteilla. Syiden pitää olla asiallisia ja painavia.

 

Aiheesta laajemmin perjantain 8.6.2018 Auranmaan Viikkolehdessä.