Liipolan taidemuseon näyttely osoittaa mihin lasi taipuu

0
Lea Swantz on taiteillut lasista kultakaloja. Kuva: Katriina Reijonen
Lea Swantz on taiteillut lasista kultakaloja. Kuva: Katriina Reijonen

KOSKI. Näyttely, jossa on lasitaidetta, tuo monelle mieleen puhalletut linnut ja klassiset muodot. Omat ennakkokäsityksensä pääsee murtamaan tänä kesänä Yrjö Liipolan taidemuseossa, jossa Taidetta Nuutajärveltä -näyttely esittelee kattavasti lasinpuhalluksen monet suuntaviivat ja materiaalin monipuolisuuden.

Näyttelyssä nähdään Jenni Sorsan, Gina Salariksen, Markku Salon, Marika Kinnusen, Heikki Viinikaisen, Anu Penttisen ja Lea Swantzin töitä. He kaikki kuuluvat Nuutajärven Galleria Osuuskuntaan. Kullakin taiteilijalla on oma tekniikkansa ja omat mieltymyksensä.

–Lasia ei voi komentaa. Se on primitiivinen materiaali, jota työstetään yli tuhannessa asteessa. Siksi sitä on lähestyttävä kunnioittaen, Salaris ja Viinikainen kuvailivat.

 

Taidelasia Nuutajärveltä -näyttely on esillä Yrjö Liipolan taidemuseossa 12. elokuuta saakka tiistaista lauantaihin klo 10–16 ja sunnuntaisin klo 12–18. 13.8.–30.9. näyttely avoinna sunnuntaisin klo 12–15.

 

Lue lisää 06.07.2018 lehdestä