Loukolan siltatyömaa edennyt aikataulussa

0
Loukolan siltatyömaalla odotellaan betonikannen kuivumista. Seuraavana työvaiheena on sillan läpi kulkevien jänteiden ja vaijerien jännittäminen, millä saadaan kansi kohoamaan vanhasta sillasta.
Loukolan siltatyömaalla odotellaan betonikannen kuivumista. Seuraavana työvaiheena on sillan läpi kulkevien jänteiden ja vaijerien jännittäminen, millä saadaan kansi kohoamaan vanhasta sillasta.

PÖYTYÄ/Karinainen. Loukolan siltatyömaalla odotellaan parhaillaan sillan betonikannen kuivumista. Kansi betonoitiin viime viikon maanantaina ja kuivata se saa pari viikkoa. Vielä tämän viikon aikana jännitetään kannen läpi kulkevat vaijerit, jotka nostavat kannen muottina käytetystä vanhasta sillasta. Muutaman viikon päästä edessä on sillan vesieristys.
Työmaan vastaava mestari Juha Iso-Kouvola kertoo sillan rakentamisen edenneen aikataulussa.
–Työt ovat edenneet hyvin eikä yllätyksiä ole tullut vastaan, hän sanoo ja kertoo ainoastaan vanhan sillan mitoissa olleiden heittojen aiheuttaneen suunnitelmiin pieniä muutoksia.
Ajallisesti tästä ei hänen mukaansa ole ollut haittaa.
Sillan vesieritys saattaa Iso-Kouvolan mukaan vielä vaikuttaa töiden aikataulussa etenemiseen. Sillan päälle rakennetaan sääsuoja, mutta tällä hetkellä vallitseva valtava ilmankosteus saattaa odotuttaa vesieristyksestä seuraavaan työvaiheeseen pääsemistä. Etenkin kun työmaa sijaitsee vesistön päällä.
Vielä Iso-Kouvola ei osaakaan sanoa tarkkaa päivää, jolloin silta avataan liikenteelle. Mikäli autot päästetään läpi ilmoitettua aikaisemmin, hän arvelee liikenteen ohjattavan ensin yksi puoli kerrallaan. Tien on ilmoitettu olevan poikki 24. lokakuuta asti. Siltaa remontoi NCC Suomi Oy.

Lue lisää 31.7.2018 lehdestä