Mansikkapaikka Marttilassa on viljelty mansikoita 40 vuotta

0
Mansikkapaikka Marttilassa viljellään mansikoita jo 40 vuotta, Rami Marttila on mansikanviljelijä toisessa polvessa, poikien Severin ja Terhon tulevaisuudensuunnitelmia ei vielä teidetä.
Mansikkapaikka Marttilassa viljellään mansikoita jo 40 vuotta. Rami Marttila on mansikanviljelijä toisessa polvessa, poikien Severin ja Terhon tulevaisuudensuunnitelmia ei vielä tiedetä.

PÖYTYÄ/Auvainen. Mansikkapaikka Marttila Pöytyällä ysitien varressa on kasvattanut mansikoita jo 40 vuotta. Mansikan viljelyn aloittivat Timo ja Tarja Marttila, nykyisin tilaa pitävät Rami ja Pirkko-Liisa Marttila.

Sukupolvenvaihdos tilalla tehtiin vuonna 2003, mutta vanha isäntä ja emäntä ovat edelleen aktiivisesti mukana tilan töissä. Marttiloiden mukaan mansikoiden viljelyssä 40 vuoden aikana tapahtunut isoin muutos on ollut altakasteluun siirtyminen. Sen ansiosta vesi riittää paremmin ja homettakin tulee vähemmän.

Kuluvan kesän poikkeuksellisista sääoloista sekä vuoden alusta voimaan tulleesta kausityöläisten oleskelulupavaatimuksesta on ollut harmia myös Mansikkapaikka Marttilassa. Marttiloiden mukaan sato jää normaalia paljon huonommaksi ja kausityöläisten luvat ovat teettäneet hirveästi lisää työtä. Mutta on tilalla syytä iloitakin. Kolmatta kesää palveleva tilamyymälä vetää Marttiloiden mukaan koko ajan enemmän asiakkaita.

 

Lue lisää 06.07.2018 lehdestä