Auranlaakson kansalaisopistossa tehdään tallukkaita ja variksenpelättimiä

0
Kirsi Hämäläisen kurssien malliksi tekemät tallukkaat ovat olleet ahkerassa käytössä. Tallukkaiden väreissä ja malleissa vain mielikuvitus on rajana.
Kirsi Hämäläisen kurssien malliksi tekemät tallukkaat ovat olleet ahkerassa käytössä. Tallukkaiden väreissä ja malleissa vain mielikuvitus on rajana.

AURANMAA. Auranlaakson kansalaisopiston tämän syksyn uutuuksiin lukeutuu tallukaskurssi. Vaikka kurssi on uusi, idea on kierrätetty: sota- ja pula-ajan eläneille tallukkaat saattavat olla hyvinkin tuttuja. Edelleen tallukkaat ovat mainiot sisätossut ja pakkaskäyttöönkin sopivat jalkineet.

Aurassa syyskuussa alkavalla kurssilla tallukkaiden tekoon opastaa Kirsi Hämäläinen.

–Pari vuotta sitten minulta kysyttiin, onnistuuko tallukkaan teko. Silloin vastasin, ettei ihan vielä, Hämäläinen kertoo.

Luonteeltaan utelias kädentaitaja ryhtyi kaivamaan tietoa tallukkaista. Tallukkaan tekoon tarvittava ohje löytyi Hämäläisen isältä peritystä Taitokirjasta.

Ilmoittautuminen Auranlaakson kansalaisopiston kursseille alkoi keskiviikkona. Työkauden aikana opetusta on tarjolla yhteensä runsaat 8 200 tuntia jakautuen liki 300 kurssiin.

Tallukaskurssin lisäksi mukana on muitakin erikoisuuksia: Aurassa tehdään variksenpelättimiä, Marttilassa damastikankaita ja Kumilassa keitetään punamultamaalia.

Lukuvuodeksi on luvassa myös monia ruokakursseja, muun muassa ”Tehdään sushit itse!” ja ”Särkikalaa lähijärvestä lautaselle”.

Suurin osa syksyn opetuksesta alkaa syyskuun puolivälissä.

 

 

Lue lisää 24.08.2018 lehdestä